Atletski klub Sevnica
Karin že drugič za reprezentanco

Karin Gošek je v soboto 5.7.2014 v Slovenj Gradcu še drugič v letošnji sezoni nastopila za reprezentanco Slovenije. Na mladinskem peteroboju; nastopale so države Hrvaške , Češke, Slovaške, Madžarske in Slovenije si je v teku na 3000m s časom 10:49,79 pritekla 6.mesto.

 

 Slovenj Gradec je že v drugo gostil mladinski peteroboj, na katerem so se pomerile mladinske atletske reprezentance petih držav: Češke, Hrvaške, Slovaške, Madžarske in Slovenije.

Na tekmovanju, ki je eno pomembnejših letošnjih atletskih tekmovanj na domačih tleh, se je zbralo okrog 400 mladih atletov. Nastopila je večina naših najboljših mladincev, v reprezentanci pa je bilo več kot 70 slovenskih mladincev in mladink.
Z zbranimi 200 točkami je Slovenija med mladinci osvojila tretje mesto za reprezentancami Češke in Madžarske, še bolje pa so se odrezale mladinke, ki so zbrale 219,5 točk in se uvrstile takoj za zmagovalno reprezentanco Češke.
Več ...
 
Veteranski četveroboj

LENDARO 3. NA ČETVEROBOJU AUT-CZE-SLO-CRO

altaltalt

Letošnji veteranski četveroboj reprezentanc Avstrije, Češke, Slovenije in Hrvaške je potekal v Zagrebu, 5.7.2014. Na četveroboju sta v vsaki disciplini nastopila po dva atleta iz vsake države, na končni rezultat pa je vplival starostni faktor in izračun po madžarskih tablicah. Reprezentanco Slovenije so sestavili na osnovi rezultatov iz državnega prvenstva, tako sta bila izbrana v reprezentanco na 1.500m Robert in Vanja Lendaro. Kljub vročemu dnevu je bilo v Zagrebu prijetno vzdušje in Robert je v teku na 1.500 m osvojil odlično 3. mesto. Vanja, za katero je bil to drugi nastop za reprezentanco, je osvojila 7. mesto. Po razglasitvi rezultatov je v Zagrebu potekalo še prijetno druženje atletov vseh štirih držav.

 

 

 

 

Vanja Lendaro (041-879-076)

 
Kozmusov tek 2014
ZEVNIK IN LENDARO ZMAGOVALCA 4. TEKA S PRIMOŽEM KOZMUSOM
altaltaltaltaltaltalt
V sklopu prireditev Brežice moje mesto, je v soboto ob 19.30 uri pok pištole oznanil start 4. teka s Primožem Kozmusom. Prireditve se je udeležilo 420 tekačev iz Slovenije in sosednje Hrvaške, od najmlajših, ki so se pomerili na 400m, do teka na 3,5km in 10 km. Prireditev je povezoval Peter Kavčič, ki je kot vedno poskrbel za pravi spektakel za gledalce in tekmovalce. Zmagovalec teka na 3,5 km je postal Sevničan Robert Lendaro, ki je slavil zmago v Brežicah že lansko leto, od žensk je bila najhitrejša Breda Škedelj. Na 10,5 km dolgi progi je zmago slavil domačin Vid Zevnik, najhitrejša ženska je bila Loreta Kmet. Na 3,5 km so tekli tudi Jerneja Prah, ki je bila odlična 2., Lea Haler 5., Marjeta Košar 6., Ajda Slapšak 9., Polona Zevnik 10., pri fantih je Maj Popelar pritekel odlično 3. mesto, Tomi Bajc je bil 7. Podelitev absolutno najhitrejšim  je bila od 22.30 uri na velikem odru v Brežicah, kjer so Robert Lendaro, Maj Popelar in Jerneja Prah prejeli pokale, medalje in nagrade iz rok olimpijca Primoža Kozmusa in Molan Ivana, župana Brežic. Po podelitvi je na veliki oder v Brežicah stopila Severina, ki je navdušila kot vedno
 
 
 
 
 
 
 
Vanja Lendaro
 
 
Iz Dp U14 in U12 z tretjim mestom

DP za pionirje in pionirke U14 in U12

altaltaltaltalt

Na DP za pionirje U14 v Mariboru 22.6.2014 je na 1000m  nastopil Mitja Kurnik in zasedel 4. mesto z rezultatom 3:07,27.  V kategoriji U12 pa so nastopila kar tri naš dekleta. Na 600m dolgi progi si je tretje mesto pritekla Dobovšek Nika, Lea Haler je bila 7. in Ajda Slapšak na 17.mestu.

Tekle so v dveh različnih skupinah in prikazale odlično borbenost. Od začetka so vodile tekmo na koncu pa je Lei in Niki le malo zmanjkalo za še višjo uvrstitve

 
Radeški tek

RADEŠKI TEK

alt

V petek 20.6.2014 je ob Ribniškem domu v Radečah potekal 10. Radeški tek.

Med najmlajšimi je na 500m zmago slavila Ajda Slapšak pred Živo Slapšak. Pri deklicah na 700m se je zmage veselila Nika Dobovšek. V teku na 2500m je med dekleti zmagala Hana Kranjec pred Ajdo Slapšak. Pri fantih pa je bil tretji Miha Povšič , 4. pa Karavidaj Luan.

Na 7,5km dolgi progi je pri dekletih prepričljivo zmagala Karin Gošek. 6. Absolutno in 2.v kategoriji A je bila Jerneja Prah ,2. v kategoriji C in 7. abs. Mateja Zoran  ter Košar Marjeta 4. v kategoriji C in 10. absolutno.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 52